יום ג' 26/11/19

08:45
מפגש היכרות ונטוורקינג בין באי הכנס

מנחה: יחיאל פומרנץ - יועץ לפרויקטים בתחום התיירות והחינוך ומנהל מח' לקוחות אסטרטגים בקרן למורשת הכותל

09:00
כיצד ניתן למקסם את הפעילות מתיירות פנים

תיירות הפנים בשנים האחרונות נדחקה קצת לשוליים מהעלייה המשמעותית של תיירות הנכנסת, אבל מניסיון של שנים והרגישות שיש לנו באזור אגן הים התיכון חובה עלינו לטפח את הקשר בין סוכני ומארגני התיירות פנים שמביאים לנו את העבודה. חשוב לזהות את הכפתורים הנכונים עליהם עלינו ללחוץ כדי שהעבודה תגיע דווקא אלינו עם כל הפוטנציאל שיש בתיירות הפנים.

מרצה: ד"ר אייל מתן, יזם ומרצה למנהל עסקים, כיום בעלים ומנכ"ל של חברות בתחום התיירות פנים ופיתוח עסקי למיזמי תיירות. כמו כן מכהן כמזכיר וועד איגוד סוכני תיירות הפנים בישראל.
מילא תפקידים של מנהל שיווק ומכירות בפארק מיני ישראל, מנהל התיירות של הרובע היהודי בירושלים, מנכ"ל מיזם העין של ירושלים ועוד.

10:00
ארוחת בוקר קלה והמשך מפגשי נטוורקינג
10:30
אסטרטגיית המשרד לשוויון חברתי ותוכניות בינדוריות הפועלות דרכו

זיקנה פעילה, מעט נתונים מעניינים על בני הגיל השלישי, ואפיון הזיקנה היום, ועל פרויקטים בינדוריים שקיימים אצלנו, בהחלט יכול לפתוח את הראש לחיבור למרכזים שלכם.
סקירה של אסטרטגיית המשרד והאגף לאזרחים ותיקים, תכניות בין דוריות שיכולות להתממשק עם המוזיאונים השונים, לדבר על תקופת החיים החדשה

מרצים: נציגי המשרד לשוויון חברתי והאגף לאזרחים ותיקים

11:15
פאנל מנהלים בנושא התמודדות עם דילמות בעולם השיווק: הדיון המרכזי

הדיון המרכזי בשיתוף הקהל שיעסוק בנושא שיווק מרכזי מבקרים מתחמי חוויה ובהתמודדות עם דילמות בעולם השיווק.
כולם מתלבטים איך לשווק ומה המודל המנצח עם העלות הפחותה ביותר.
אתגרים בשיווק- אפיקי הפעולה האפשריים והמומלצים- משווק חיצוני? עובד ייעודי?
צוות אינטגרלי?

מנחה: יחיאל פומרנץ, יועץ לפרויקטים בתחום התיירות והחינוך ומנהל מח' לקוחות אסטרטגים בקרן למורשת הכותל
חברי הפאנל:
סער ברקאי- מנהל מחלקת תיירות הרובע היהודי בירושלים
נטע הלר- מנהלת שיווק מוזיאון מגדל דוד, ירושלים
אושר שקלים- מנהל מרכז מבקרים איגודן

12:15
סוף מעשה במחשבה תחילה: אפיון איכותי כבסיס לתכנון ולחוויית משתמש משמעותית

ההרצאה תתמקד בחשיבותו של אפיון מפורט ומעמיק כבסיס לתכנון מותאם וביצוע מדייק של מתחמים קולטי קהל ומרחבים חווייתיים, בעידן של מורכבות טכנולוגית. בהרצאה נציג כלים ושיטות לביצוע וכתיבה של אפיונים איכותיים ונשתף בדוגמאות מעולם התכנון והביצוע של מרחבי למידה, חדרי בריחה ומוזיאונים.

מרצים: ד"ר אורלי מורג, בעלים של חברת 'דונג מערכות' אשר מתמחה בביצוע אפיונים פונקציונליים וכתיבת פרוגרמות למתחמים ומבנים מורכבים ועתירי מערכות. בעלת דוקטורט בהוראת מדעים מהטכניון. עסקה במחקר, בהוראה ובפיתוח פדגוגיה של למידה חווייתית ומשמעותית במרחבים חוץ כיתתיים מגוונים.

ד"ר יעל במברגר, עוסקת בתכנון ובהקמה של מרחבי למידה חווייתיים וחדרי בריחה מבוססי תוכן. בעלת דוקטורט בהוראת מדעים מהטכניון ופוסט דוקטורט מאוניברסיטת מישיגן. בשניהם עסקה בלמידה חווייתית במסגרת בלתי פורמלית. בעלת ניסיון רב בפיתוח מבוסס אפיון ובתכנון חוויית מבקר מבוססת תוכן עבור מוזיאונים ומערכות חינוך.

13:15
ארוחת צהרים חוויתית במסעדת המלון
14:00
איך ליצר חווית מבקר בלתי נשכחת

השלבים ביצירת חווית מבקר למתחמי חוויה ומרכזי מבקרים הכוללים: בניית קונספט ופיתוח תוכן קריאייטיבי משלבי המחשבה על הפרוייקט ועד שהרעיון קורם עור וגידים והופך למוצר מוגמר. מפגש עם מומחה חוויה ותוכן.

מרצה: יגאל אוחנה המנהל האמנותי והבעלים של פאוזה בית הפקות, במאי סרטים, תסריטאי, שחקן תיאטרון וקולנוע, איש מוסיקה ומרצה.

15:15
סיכומים, סיום, חלוקת שי וחלוקת תעודות